«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

8/4/12

Τον κάθετο άξονα Κομοτηνής – Κίρτζαλι επισκέφθηκε ο αντιπρόεδρος της βουλγαρικής κυβέρνησης


Η πορεία των εργασιών του κάθετου άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία – Μάκαζα – Κίρτζαλι, αποτέλεσε το βασικό αντικείμενο του ενδιαφέροντος του νέου Υπουργού Οικονομικών και Αντιπροέδρου της βουλγαρικής Κυβέρνησης Simeon Diankov, ο οποίος επισκέφθηκε ανεπίσημα χθες...
...τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη.

Ο κ. Diankov συνοδευόταν από τη βουλευτίνα του βουλγαρικού Κοινοβουλίου Sveta Karajantcheva, τον Νομάρχη Κίρτζαλι Ivanka Taushanova, τον Γενικό Πρόξενο της Βουλγαρίας στη Θεσσαλονίκη Vassil Valtcev, και τον υποπρόξενο Harizan Harizanov.

Τη βουλγαρική αντιπροσωπεία υποδέχτηκε στη συνοριακή διάβαση – οι υποδομές της οποίας είναι πλέον έτοιμες να λειτουργήσουν – ο Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ Κώστας Κατσιμίγας, ο οποίος και παρείχε ενημέρωση για τα χρονοδιαγράμματα ολοκλήρωσης των έργων προκειμένου ο δρόμος να δοθεί με ασφάλεια στην κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας που ακολούθησε με τον  Περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, συζητήθηκαν ζητήματα που σχετίζονται με τους κάθετους άξονες που θα διασυνδέουν την Περιφέρεια ΑΜ-Θ με τη Βουλγαρία, την προώθηση συνεργασιών που θα συνδέονται σαφώς με το αναπτυξιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας για μετατροπή της σε κόμβο μεταφορών και ενέργειας, καθώς και ζητήματα που σχετίζονται με την οικονομική συνεργασία και τον τουρισμό.

Ο κ. Γιαννακίδης ευχαρίστησε τη βουλγαρική κυβέρνηση για τη βοήθεια που παρείχε στη χώρα μας κατά τη δύσκολη συγκυρία των πρόσφατων πλημμυρικών φαινομένων στον Έβρο, συγκρατώντας μεγάλες ποσότητες υδάτων στα φράγματά της.

Ο κ. Diankov, ο οποίος ενημέρωσε επί τόπου για τις εξελίξεις τον ίδιο τον Βούλγαρο Πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, ευχαρίστησε από την πλευρά του τον Περιφερειάρχη για τη φιλοξενία, δεσμευόμενος για αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου σύντομα να προσχωρήσουν τα έργα κοινού αναπτυξιακού ενδιαφέροντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου