«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

13/4/12

Προσκλητήριο αγώνα για τη διάσωση της Β.Φ.Λ. Καβάλας από τον Περιφερειάρχη


Η Περιφέρεια θα απευθύνει κάλεσμα στα συναρμόδια Υπουργεία  για κοινή σύσκεψη στην Καβάλα.

Την ανάληψη πρωτοβουλίας για την αντιμετώπιση του προβλήματος της λειτουργίας της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων στην Καβάλα, ανακοίνωσε...
...κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου για τη στήριξη της μονάδας, ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης Άρης Γιαννακίδης

Στον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης επισημαίνοντας πως «η Περιφέρειά μας βιώνει μια πρωτόγνωρη αναπτυξιακή κατρακύλα με αποβιομηχάνιση και ανεργία σε όλες τις κοινωνικές ομάδες και δημογραφική αφαίμαξη»,  υπογράμμισε πως «η Καβάλα αντιστέκεται βγάζοντας τη δική της κραυγή αγωνίας και διεκδικώντας το αυτονόητο στη ζωή και στον βιοπορισμό».

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση σε όλη τη θεσμική κοινωνία «να ενεργοποιήσουμε όλες τις κοινωνικοπολιτικές δυνάμεις σε ένα κοινό αγωνιστικό πλαίσιο, να καταθέσουμε τη δική μας κραυγή ότι πίσω από τα νούμερα και τα λογιστικά υπάρχουν ανθρώπινες ζωές».


Εμφατικά ταυτόχρονα, δεσμεύτηκε: «Είπαμε στο περιφερειακό συμβούλιο ότι θα αναλάβουμε μία πρωτοβουλία. Με πρωτοβουλία λοιπόν του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης θα προσκαλέσουμε εδώ στην Καβάλα όλα  τα συναρμόδια υπουργεία για να δώσουμε λύση στο θέμα της βιομηχανίας των λιπασμάτων. Αυτή η βιομηχανία δεν αφορά μόνο τους Καβαλιώτες δεν αφορά μόνο τους εργαζόμενους. Αφορά όλη την Περιφέρεια. Δεσμευόμαστε όλοι μαζί, δεξιοί-αριστεροί να δώσουμε λύση σε αυτό το πρόβλημα. Καλό Αγώνα».


Στο συλλαλητήριο παρόντες ήταν οι Αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, Δράμας και Ξάνθης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού-Τουρισμού και Περιφερειακοί Σύμβουλοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου