«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

23/4/12

Σκίτσο σε σχολείο της Γαλλίας θύμωσε τους Τούρκους


Αντιδράσεις προκάλεσε μια καρικατούρα που δόθηκε ως έγγραφο κατά τη διάρκεια μαθήματος σε σχολείο με θέμα την Ε.Ε. Συγκεκριμένα, στο Γυμνάσιο «Anatole France» της πόλης Μονπελιέ, συζητήσεις προκάλεσε καρικατούρα που δόθηκε στους μαθητές κατά το μάθημα της γεωγραφίας και της ιστορίας, καθώς προβάλλει τον ισχυρισμό πως «η Τουρκία είναι γενοκτόνος».

Οι μαθητές ρωτήθηκαν:
«Τι καταλαβαίνετε από την καρικατούρα και γιατί με βάση την καρικατούρα η Τουρκία δεν μπορεί να γίνει μέλος της Ε.Ε.;».

Στην καρικατούρα φαίνεται ένας μουστακαλής άντρας ο οποίος έχει στην πλάτη του ένα τσουβάλι που γράφει «Τουρκία», έχει την ημισέληνο, μέσα έχει κρανία, και ο ίδιος συνθλίβεται από αυτό. Στην περιοχή όπου είναι τα κρανία αναφέρεται η φράση «Αρμενική Γενοκτονία», και ο μουστακαλής άντρας φαίνεται πως από το βάρος της δήθεν γενοκτονίας συνθλίβεται και μένει πίσω από τους άλλους υποψήφιους που σκαρφαλώνουν στην κορυφή του βουνού όπου είναι η σημαία της Ε.Ε. Στο ίδιο σκίτσο φαίνεται ένας άνθρωπος που συμβολίζει τη Γαλλία, να κρατά στο χέρι του ένα από τα κρανία του τσουβαλιού.

Εφ. Χουριέτ 19-4-2012

Πηγή: tourkikanea
Επιμέλεια: komotinipress.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου