«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

26/4/12

«Εμφύλιος», μεταξύ τουριστικών επιχειρήσεων και υπαλλήλων φύλαξης αρχαιοτήτων


«Απολύτως αναγκαία» θεωρεί την τροποποίηση του ωραρίου λειτουργίας των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων της χώρας από 08:00 – 15:00 που ισχύει σήμερα σε 10:00 – 17:00, ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (Σ.Ε.Τ.Ε.).

«Το προτεινόμενο νέο ωράριο...
...θα εξυπηρετεί καλύτερα τις ανάγκες των τουριστών και θα συμβάλει στην αύξηση των εσόδων των αρχαιολογικών χώρων και μουσείων», εκτιμούν οι επαγγελματίες του τουριστικού κλάδου, εγκαλώντας ταυτόχρονα με ανακοίνωσή τους για την «ακατανόητη αρνητική της στάση», την ηγεσία της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (Π.Ε.Υ.Φ.Α.).

Σττην ίδια ανακοίνωση, ο ΣΕΤΕ καταλογίζει στην ΠΕΥΦΑ, ότι «παρά της διαβεβαιώσεις του Υφυπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού Π. Αλιβιζάτου για την πλήρη προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των φυλάκων, φαίνεται να μην αντιλαμβάνεται τη δεινή θέση της χώρας μας και το γεγονός ότι ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον πυλώνα για την έξοδο από την κρίση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου