«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

22/4/12

Νίκη παραμονής για τα κορίτσια του ΓΑΣ


Όμως το μέλλον του συλλόγου είναι αβέβαιο λόγω οικονομικής στενότητας

Θέμης Κουκοβίνος, προπονητής ΓΑΣ Κομοτηνή: «ευχόμαστε να ασχοληθούν με τον σύλλογο φορείς και ιδιώτες» - «καλά που δραστηριοποιήθηκε φέτος ο Κούλης Ταξιλδάρης»

Αποδίδοντας πολύ καλό μπάσκετ στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού, η γυναικεία ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή επικράτησε εύκολα του Α.Ο. Σερρών με σκορ 71-48 στο κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής, στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Α2 κατηγορίας, και «σφράγισε» την παραμονή της στην κατηγορία.

Η ομάδα...
...της Κομοτηνής πιάνοντας πολύ καλή απόδοση από το ξεκίνημα του αγώνα, πήρε διαφορά ασφαλείας και έφτασε να προηγείται με 30-11 στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, όμως εκεί, χωρίς λόγο, έχασε το ρυθμό της και δόθηκε η ευκαιρία στην ομάδα των Σερρών να μειώσει τη διαφορά και έτσι το ημίχρονο να λήξει 34-26 υπέρ του ΓΑΣ Κομοτηνή.

Στην επανάληψη οι παίκτριες του ΓΑΣ, αφού πήραν τις απαραίτητες οδηγίες από τον Θέμη Κουκοβίνο, έπαιξαν πιο συγκεντρωμένα και έλεγχαν πλήρως το παιχνίδι και δεν άφησαν τις αντίπαλες να μειώσουν τη διαφορά και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από το συγκεκριμένο παιχνίδι.

Μάλιστα, στα τελευταία λεπτά η διαφορά αυξήθηκε υπέρ του ΓΑΣ, καθώς οι Σερραίες «έριξαν» λευκό πανί, μη μπορώντας να αντιδράσουν στο ρυθμό που επέβαλαν οι γηπεδούχες.

Στην επόμενη και τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος, ο ΓΑΣ θα αγωνιστεί στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τη ΜΕΝΤ, χωρίς άγχος για το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά με άγχος για τα εξωαγωνιστικά προβλήματα του συλλόγου, καθώς και φέτος δεν έλειψαν τα τεράστια προβλήματα για να βγει η χρονιά.


Δεν γνωρίζει κανείς τι θα προκύψει στο σύντομο μέλλον και το πώς θα κρατηθεί ζωντανός αυτός ο ιστορικός σύλλογος, ο οποίος έχει κάνει υπερήφανους όλους τους Ροδοπίτες, κατά το παρελθόν.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή δεν αξίζει τέτοιας αντιμετώπισης, και οι υπεύθυνοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να στηρίξουν και έμπρακτα τον σύλλογο ο οποίος έχει κάνει γνωστή την Κομοτηνή σε όλη την Ελλάδα, αλλά και φιλοξενεί στις ακαδημίες του πάνω από 200 παιδιά τα οποία τα κρατάει κοντά στον αθλητισμό.

Τα δεκάλεπτα: 18-9, 34-26, 49-36, 71-48.

ΓΑΣ Κομοτηνή (Κουκοβίνος): Στάνη 13, Σεβδυνίδου 21 (2), Τσακίρη Αν. 8, Λιούρτα Ε. 9 (1), Κεχαγιά 8, Δοκούτση 12 (2), Ψυλλάκη.

Σέρρες: Μαραγκού 8 (1), Δεινοπούλου 4, Καρατζά 4, Τόγα 2, Τζιαμπάζη 3 (1), Ουζούνη 11, Χωλοπούλου 16 (1).

Θέμης Κουκοβίνος, προπονητής ΓΑΣ Κομοτηνή
«Ευτυχώς κερδίσαμε και τελείωσε ο προβληματισμός για το φετινό πρωτάθλημα. Ήμασταν τυχεροί που αυτό το παιχνίδι ήταν με τις Σέρρες, που ως ομάδα είμαστε καλύτεροι, βέβαια είχαμε ένα άγχος επειδή προερχόμασταν από τις διακοπές του Πάσχα, συνήθως μετά τις διακοπές δεν είμαστε καλοί, αλλά τέλος καλό όλα καλά. Πάντως σε ότι αφορά γενικά το σύλλογο, εγώ είμαι εξαιρετικά στενοχωρημένος, τα πράγματα δεν πάνε καλά, η χρονιά βγήκε φέτος όπως βγήκε και γι’ αυτό θεωρείται πετυχημένη, και επίσης που καταφέραμε να παραμείνουμε στην κατηγορία τουλάχιστον με αυτά που γνωρίζουμε μέχρι τώρα, γιατί δεν ξέρουμε τι μπορεί να αλλάξει αύριο. Δυστυχώς όμως τα πράγματα όμως δεν δείχνουν καλά, και εκτός από γενικά, δεν δείχνουν καλά για την πόλη μας, είναι κρίμα, δεν ξέρουμε πως θα μπορέσουν να «σταθούν» του χρόνου οι ομάδες του συλλόγου, είμαστε μια επαρχιακή ομάδα που και μόνο για να συμμετέχει στο πρωτάθλημα και να πηγαίνει να αγωνίζεται σε μακρινές έδρες, Θεσσλονίκη, Κοζάνη, Βόλο, Λάρισα και άλλες, είναι δύσκολο οικονομικά και δεν βλέπω πως θα λυθεί αυτό το πρόβλημα. Είμαι πάρα πολύ επιφυλακτικός για την επόμενη χρονιά, δεν ξέρω τι μπορεί να γίνει, μπορεί να σωθήκαμε φέτος αλλά δυστυχώς το άσχημο είναι τι μέλει γενέσθαι για του χρόνου. Κάθε χρόνο ευχόμαστε να ασχοληθούνε κάποια άτομα με το σύλλογο, φορείς και ιδιώτες, αλλά τα πράγματα είναι δύσκολα, δεν βλέπω να γίνεται κάτι. Και πάλι αυτοί που προσπαθούν στο σύλλογο, κατάφεραν να βγει ακόμη μία χρονιά, αλλά του χρόνου δεν ξέρουμε αν θα μπορέσουν να βρεθούν άτομα να βοηθήσουν το σύλλογο. Φέτος βρέθηκε ο Κούλης Ταξιλδάρης, επαναδραστηριοποιήθηκε, ξαναπροσπάθησε, του χρόνου όμως δεν ξέρουμε αν θα μπορέσει. Τα πράγματα είναι δύσκολα και δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να βρούμε μία λύση για να βγει η χρονιά».


Σ.Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου