«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

23/4/12

Συνέρχεται στην τουρκική Βουλή η «Ομάδα Στήριξης Τούρκων Δυτικής Θράκης» με τη συμμετοχή του Δημάρχου Ιάσμου Ροδόπης Καδή Ισμέτ


Φωτό αρχείου: Ο Καδή Ισμέτ με τον Τούρκο
Πρόξενο Μουσταφά Σαρνίτς

Η «Ομάδα Στήριξης Δυτικής Θράκης» που αποτελείται από περισσότερους από εβδομήντα βουλευτές διάφορων πολιτικών κομμάτων, θα συνέλθει στις 25 Απριλίου στην αίθουσα KİT όπου θα εξετασθούνε τα θέματα των Τούρκων της Δυτικής Θράκης.

Στη συνεδρίαση θα μετάσχουν...
...ο Δήμαρχος Ιάσμου και Πρόεδρος της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης Καδή Ισμέτ, ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τούρκων Δυτικής Θράκης Χαλίτ Χαμπίμπογλου, Πρόεδροι Συλλόγων Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης, ηγεσίες ιδρυμάτων και αθλητικών συλλόγων, και παλιοί πρόεδροι.

Ο Γενικός Πρόεδρος των Συλλόγων Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης (Τουρκίας) δικηγόρος Μπουρχανετίν Χακγκιουντέρ, είπε πως θα παρουσιάσει την κατάσταση των Τούρκων της Δυτικής Θράκης, θα ενημερώσει τους βουλευτές για τα σχέδια που πρέπει να γίνουν, ενώ θα τους υποβληθούνε γνώμες και προτάσεις.

Η ομάδα αναμένεται να κάνει και μια εθιμοτυπική επίσκεψη στον πρόεδρο της βουλής Τζεμίλ Τσιτσέκ.

Εφ. Μπιρλίκ 21-4-2012

Πηγή: tourkikanea
Επιμέλεια: komotinipress.blogspot.com

2 σχόλια:

  1. Πάει να πάρει γραμμή για τις εκλογές ?...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ποια είναι η θέση των κομμάτων σε αυτό; Κανένα κόμμα, εκτός του ΛΑ.Ο.Σ. δεν το έχει κάνει θέμα και απαιτεί να σταματήσουν αυτές οι κινήσεις. Φοβούνται μην χάσουν τα ψηφάκια οι υπόλοιποι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή