«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/4/12

Άκης Γεροντόπουλος: «Δεν ξέρουμε εάν κάποιοι από τους παράνομους μετανάστες είναι σταλμένοι από υπηρεσίες άλλων κρατών».


Η λαθρομετανάστευση ήταν το θέμα συνέντευξης που παραχώρησε ο υποψήφιος Βουλευτής Έβρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Γεροντόπουλος στη τηλεόραση του «ΣΚΑΪ» και στην εκπομπή της Πόπης Τσαπανίδου.


«Ο νομός Έβρου είναι...
...η κύρια πύλη εισόδου των μεταναστών που μπαίνουν παράνομα στην Ελλάδα. Ο νομός μας έχει πληρώσει ακριβά το τίμημα. Οι κάτοικοι του Έβρου δικαίως διαμαρτύρονται, γιατί γίνονται κλοπές και υπάρχει ο φόβος μετάδοσης ασθενειών. Παρ’ όλ’ αυτά, πολλές φορές οι Εβρίτες δείχνουν την ανθρωπιά τους και τους προσφέρουν φαγητό και ρούχα», τόνισε ο κ. Γεροντόπουλος και αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της συνεργασίας της Τουρκίας: «Το πρόβλημα θα λυθεί μόνο εάν οι Τούρκοι να εφαρμόσουν τους Νόμους και τις Συνθήκες και να μην επιτρέπουν να περνάνε τα σύνορα μας», σημείωσε, ενώ μιλώντας για τη Frontex, επισήμανε πως μαζί με την τάφρο που κατασκευάζεται «βοηθούν στο να αποτρέπουν, δεν είναι όμως καθοριστικοί παράγοντες», αφού «η τάφρος καταλαμβάνει 13 από τα 135 συνολικά χιλιόμετρα των φυσικών συνόρων, οπότε καταλαβαίνουμε την μικρή της αναλογία». 

Μάλιστα, προέβλεψε ότι «μπορούν να αποδώσουν ελάχιστα αυτά τα μέτρα», και υπογράμμισε τη θέση της Νέας Δημοκρατίας, κάνοντας λόγο για την ανάγκη συνδρομής του Στρατού στα πλαίσια της εθνικής ασφάλειας, καθώς εξέφρασε εύλογες υποψίες για τον ρόλο κάποιων εκ των παράνομων μεταναστών: «Ως Ν.Δ. έχουμε πει ότι ο Νόμος περί μεταναστών του Γ. Παπανδρέου ήταν ουσιαστικά κράχτης για τους μετανάστες που θέλουν να εισρεύσουν στην χώρα μας και να τη χρησιμοποιήσουν σαν γέφυρα προς την Ευρώπη. Ο Νόμος θα αλλάξει και θα γίνει αποτρεπτικός, και δεν θα είναι πρόσκληση για τους ξένους. 

Πρέπει επίσης να συμμετέχει στη φύλαξη ο στρατός για να υπάρξει αποτέλεσμα. Διότι υπάρχει και θέμα άμυνας, για την οποία ο στρατός έχει πρωταρχικό ρόλο. Από όλους αυτούς τους παράνομους μετανάστες, δεν ξέρουμε φυσικά και εάν είναι κάποιοι σταλμένοι από υπηρεσίες άλλων κρατών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεροντόπουλος.


ΔΕΙΤΕ: http://youtu.be/LiL1lrznV3M

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου