«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

30/4/12

Αποκατάσταση αναχωμάτων στον Έβρο με τη βοήθεια του Στρατού


Τις εργασίες αποκατάστασης – παρέμβασης στα αναχώματα κατά μήκος του ποταμού Έβρου, από το Ορμένιο μέχρι το Πύθιο, επέβλεψε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου – Μαυρανεζούλη.

Η πορεία των έργων κρίθηκε ικανοποιητική.

Όπως είπε...
...η κα Νικολάου, «επισκεφθήκαμε τις παρεμβάσεις στα αναχώματα, από το Ορμένιο μέχρι το Πύθιο. Θα ολοκληρώσουμε το υπόλοιπο τμήμα των έργων εντός των ημερών. Έχω να τονίσω ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, ήταν μεγάλης έκτασης, και υπό την απειλή ενός ενδεχόμενου νέου πλημμυρικού φαινομένου. Τα ρήγματα στα αναχώματα ήταν σε πολλά σημεία, διάσπαρτα. Η συμβολή του στρατού και των υπηρεσιακών παραγόντων ήταν σημαντική και τα αποτελέσματα ορατά. Εύχομαι ότι δε θα χρειαστεί να επαναληφθεί αυτός ο άθλος. Διευκρινίζω ότι τα αναχώματα είναι αρμοδιότητα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας -  Θράκης, αλλά τόσο ο Περιφερειάρχης, όσο κι εγώ, κρίναμε ότι ο Έβρος έπρεπε να θωρακιστεί και μην ολιγωρήσουμε επικαλούμενοι τη «γραφειοκρατία».


Τα σημεία των παρεμβάσεων βρίσκονται στο Ορμένιο, στα Δίκαιο, στο Δίλοφο, στα Μαράσια, στο τμήμα από Ν. Βύσσα προς Θούριο (Πράσινη Πόρτα), στα ΕΦ 8, 9, 10, 11, 12, στην Περιφερειακή Τάφρο Ορεστιάδας, στο Ρήγιο, στο Πύθιο, στο Πραγγί, στο Ισαάκιο και στη Γέφυρα Διδυμοτείχου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου