«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

24/4/12

Περιφερειακή συνάντηση για θέματα πολιτικής προστασίας


Και τηλεδιάσκεψη με τη γενική γραμματεία στην Αθήνα

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η περιφερειακή συνάντηση ενημέρωσης (Info-day) για τα τρέχοντα έργα της Περιφέρειας ΑΜ-Θ που άπτονται θεμάτων Πολιτικής Προστασίας, και η οποία συνδιοργανώθηκε από το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΑΜΘ.

Η συνάντηση αποσκοπούσε στην ενημέρωση αλλά και στον απαιτούμενο συντονισμό...
...των συναρμοδίων φορέων, υπηρεσιών και στελεχών των οποίων το αντικείμενο παρουσιάζει άμεση διασύνδεση ή συνάφεια με το συγκεκριμένο πεδίο, έχοντας πάντοτε ως γνώμονα την ορθολογικότερη και αποτελεσματικότερη χρήση τέτοιων εργαλείων.

Στο πλαίσιο των εργασιών της, παρουσιάστηκαν τέσσερα έργα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Στόχος ΙΙΙ) συγχρηματοδοτούμενα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα:

- «Regional Policies on Disasters Prevention» – CIVPRO/INTERREG IVC

- «Practical Use of Monitoring in Natural Disaster Management»- MONITOR II/SEE

- «Tracking Oil Spills & Coastal Awareness network» – TOSCA/MED

- «Through Prevention to Preserve the Natural Beauty of the Rhodope Mountain» – REPORT/Ελλάδα-Βουλγαρία


Οι εισηγήσεις πραγματοποιήθηκαν από τους διαχειριστές των παραπάνω έργων, οι οποίοι επικεντρώθηκαν τόσο στην πορεία του φυσικού όσο και του οικονομικού αντικειμένου των εν λόγω έργων, δίνοντας έμφαση στην ανάγκη βέλτιστης υλοποίησής τους για την απόκτηση προστιθέμενης αξίας προς όφελος της περιοχής και του πολίτη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά το πέρας των εισηγήσεων πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας στην Αθήνα. Κατά τη διάρκειά της ο Γενικός Γραμματέας κος Μπούφης – ο οποίος χαιρέτισε τη περιφερειακή συνάντηση - και η Εθνική Εκπρόσωπος Δρ. Σαΐνη, επεσήμαναν την ανάγκη στενής συνεργασίας των συναρμόδιων φορέων καθώς και τη σημασία που έχει για τη χώρα μας (σήμερα περισσότερο από ποτέ) η χρήση χρηματοδοτικών εργαλείων προς όφελος του πολίτη και της ασφάλειας του.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και του Λιμενικού, καθώς και των δημοτικών και περιφερειακών τμημάτων Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, των διευθύνσεων Δασών των Δήμων και της Περιφέρειας, της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, των φορέων Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, της ΚυνηγετικήςΟομοσπονδίας κ.ά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου