«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

22/4/12

Συναγερμός πριν λίγο για ύποπτο σάκο σε κατάστημα στην Κομοτηνή

Ένας ύποπτος μπλε σάκος, τοποθετημένος στην είσοδο καταστήματος αθλητικών ειδών επί της οδού Σισμάνογλου, σήμανε συναγερμό πριν μερικές ώρες στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση ΑΜ-Θ.


Περί τις 7:00 το απόγευμα...
... περίοικος της περιοχής που παρατήρησε τον σάκο, υποψιαζόμενος ότι μπορεί να πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό, ειδοποίησε ενοίκους που διαμένουν στην ίδια οικοδομή, και αυτοί με τη σειρά τους ενημέρωσαν την αστυνομία.

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε, και πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας από την Ξάνθη ανέλαβαν δράση.


Από την αρχικά οπτική εξέταση του σάκου, εντοπίστηκαν καλώδια που προεξείχαν.


Κατόπιν σχεδιάστηκε τεχνική έρευνα με το ειδικό «ρομποτάκι-διασπαστήρα», προκειμένου να ελεγχθεί λεπτομερέστερα το ύποπτο αντικείμενο και να διαπιστωθεί αν επρόκειτο όντως για εκρηκτικό μηχανισμό, κάτι που θα σήμαινε ότι θα επιχειρούνταν εξουδετέρωσή του με ελεγχόμενη έκρηξη.

Τελικώς όμως, κατά κάποιες πληροφορίες το σακίδιο περιείχε μόνον καλώδια και μπαταρίες, ενώ σύμφωνα με άλλες πηγές τα καλώδια που προεξείχαν ήταν από κάποιο χαλασμένο παιχνίδι εντός του σάκου, ο οποίος περισυνελέγη από τους αστυνομικούς για περαιτέρω έρευνα και αξιολόγηση του συμβάντος.   

Από την Αστυνομία πάντως δεν υπάρχει μέχρι στιγμής καμία επίσημη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου