«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

1/5/12

Ξαναλειτουργούν κανονικά από αύριο τα ακτινολογικά-διαγνωστικά εργαστήρια της Κομοτηνής


Στην προσωρινή διακοπή της αναστολής της Σύμβασης των απεικονιστικών εργαστηρίων Κομοτηνής με τον ΕΟΠΥΥ, αποφάσισε να προχωρήσει ο Ιατρικός Σύλλογος Ροδόπης.

Σε σχετική του ανακοίνωση, σημειώνεται μεν πως «η ομηρία των ιδιωτικών εργαστηριακών ιατρών...
...(ακτινολόγων – διαγνωστικών κέντρων) σε ένα καθεστώς πολύμηνης στάσης πληρωμών, καθιστά απαγορευτική τη συνέχιση εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τους γιατρούς και τα διαγνωστικά κέντρα που χρηματοδοτούν το σύστημα Π.Φ.Υ. επί 18 μήνες», ωστόσο συμπληρώνεται πως «οι γιατροί των ιατρείων απεικόνισης, συναισθανόμενοι οτι: α) το βάρος της περίθαλψης ταλαντεύεται από τις πλάτες των αρρώστων στις πλάτες των γιατρών β) οι άρρωστοι δεν αντέχουν να διπλοπληρώνουν και οι γιατροί δεν αντέχουν να επιβιώνουν απλήρωτοι, και έπειτα από προφορική δέσμευση του προέδρου του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. για αποπληρωμή των δεδουλευμένων του Ιανουαρίου 2012, αποφάσισαν να διακόψουν προσωρινά την αναστολή της σύμβασης με τον ΕΟΠΥΥ από 01/05/2012».
Καταλήγοντας δε οι γιατροί, τονίζουν: «Είναι αλήθεια ότι δεν μπορούμε να ανεχθούμε άλλο την απαξίωση και την κοροϊδία της πολιτείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου