«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

12/6/12

«Μάθε τα δικαιώματά σου ως καταναλωτής»


Εκπαιδευτικό σεμινάριο στο σχολείο Δεύτερης ευκαιρίας Κομοτηνής θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012 και ώρα 17:00-19:00 το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – Europe Direct Κομοτηνής και η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης.


Σκοπός του σεμιναρίου είναι η ενημέρωση των σπουδαστών για τα θεμελιώδη δικαιώματά τους ως καταναλωτές και τις δυνατότητες προσφυγής τους σε περίπτωση προβλήματος.

Στο πλαίσιο του σεμιναρίου θα παρουσιαστούν βασικές αρχές της ευρωπαϊκής νομοθεσίας που αφορούν τις προδιαγραφές ασφαλείας για τρόφιμα και καταναλωτικά προϊόντα, θεμιτές συμβάσεις για τους καταναλωτές, προστασία τουριστών, αντιμετώπιση διασυνοριακών διαμαχών κ.ά., που προστατεύουν τους καταναλωτές ανεξάρτητα σε ποια περιοχή βρίσκονται.

Η εκπαίδευσή τους θα στηριχθεί σε  οπτικοακουστική παρουσίαση δικαιωμάτων και υποχρεώσεων με παραδείγματα που αφορούν κυρίως ορθές καταναλωτικές πρακτικές.

Το βασικό αντικείμενο εκπαίδευσης θα αφορά κυρίως σε ευαίσθητα ζητήματα διατροφικών συνηθειών και κατανάλωσης τροφίμων.

Οι σπουδαστές θα κληθούν να αναγνωρίσουν προβλήματα από αλλοιώσεις και καταστροφές προϊόντων και αγαθών που διατίθενται προς κατανάλωση, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και χάρτης αναγνώρισης υπόπτων τροφιμογενών μολύνσεων, και θα αναφερθούν αναλυτικά τρόποι, μορφές και φορείς, αποδέκτες για την αντιμετώπιση τέτοιων κρουσμάτων.

Οι εκπαιδευτές θα αντλήσουν υλικό και από το εκπαιδευτικό διαδικτυακό υλικό που έχει δημιουργήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Δίκτυο Διαρκούς Εκπαίδευσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου