«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

12/8/12

Κατά του Αρχηγού ΕΛ.ΑΣ. οι Αστυνομικοί Ροδόπης και Αλεξανδρούπολης


«Θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας δυνατά και ενωμένα, και να δούμε τελικά ποιος θα χάσει. Εμείς πάντως δεν θα χάσουμε, να’ ναι σίγουρος».

Το μήνυμα του Προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης Κωνσταντίνου Χατζηαναγνώστου προς τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο, αποτυπώνει εύγλωττα τη σφοδρή ενόχληση...
...των Προεδρείων των Αστυνομικών της Αλεξανδρούπολης και της Ροδόπης από την «απαξιωτική» όπως τη χαρακτηρίζουν αντιμετώπιση που έτυχαν από τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. κατά τη χθεσινή επίσκεψη του τελευταίου στον Έβρο.

Οι συνδικαλιστές αστυνομικοί καταγγέλλουν ότι ο κ. Παπαγιαννόπουλος αγνόησε προγραμματισμένη συνάντησή του μαζί τους.

«Μεγάλα υπηρεσιακά κενά»
«Ο κ. αρχηγός δεν θέλησε να ακούσει τα προβλήματά μας. Μας απαξίωσε. Δυστυχώς φάνηκε για άλλη μια φορά η αναλγησία της διοίκησης και ειδικά της ηγεσίας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης, και περιέγραψε σε αδρές γραμμές την εικόνα της αστυνόμευσης της περιοχής μετά τις πρώτες μέρες εφαρμογής του σχεδίου ενίσχυσης των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο: «Έχουν αδειάσει όλες οι υπηρεσίες. Και οι περιφερειακές και της έδρας. Υπάρχει πρόβλημα στην τάξη, τροχαία και ασφάλεια. Έτσι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε, εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα δίπλα στους συναδέλφους, δίπλα στην κοινωνία», επισήμανε.

«Υπεύθυνη η ηγεσία για τα προβλήματα»
Από την πλευρά της η Πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Σταυρούλα Τζατζανά, έκανε λόγο για «μεγάλα προβλήματα που έχουν ανακύψει με ευθύνη της φυσικής μας ηγεσίας», καθώς όπως υποστήριξε «ο σχεδιασμός με τις μετακινήσεις συναδέλφων μας στη Θράκη, καθώς και με τον κίνδυνο στον οποίο τους εκθέτει με τη φύλαξη 812 λαθρομεταναστών από 40 συναδέλφους (σ.σ. στην αστυνομική σχολή της Κομοτηνής) σε κτίρια που δεν παρέχουν καμία ασφάλεια, που είναι επικίνδυνα για την υγεία των συναδέλφων αλλά και των ιδίων των μεταναστών, αποδείχθηκε καθ’ όλα πρόχειρος». Καταθέτοντας δε και η ίδια την έντονη διαμαρτυρία της για τη μη συνάντηση με τον κ. Παπαγιαννόπουλο, επισήμανε: «Είχαμε προγραμματισμένο ραντεβού να δούμε τον Αρχηγό στις 16:00. Προσωπικά δούλευα βάρδια 06:00-14:00 και ήρθα χωρίς να πάω σπίτι μου και περίμενα πιστά. Δυστυχώς ο κύριος Αρχηγός μας απαξίωσε, δεν δέχτηκε συνάντηση μαζί μας και καταγγέλλουμε το γεγονός. Οφείλουν, η φυσική και η πολιτική ηγεσία, να ακούσουν τα προβλήματα των συναδέλφων που οι ίδιες δημιούργησαν, να νοιαστούν γι’ αυτά και να τα επιλύσουν».

Δεν αποκλείεται τροποποίηση του σχεδίου
Ο κ. Παπαγιαννόπουλος, λίγο πριν την αναχώρησή του από την Αλεξανδρούπολη, σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους, μίλησε για μια «πολύ μεγάλη αστυνομική επιχείρηση και πρωτόγνωρη για την περιοχή», επισήμανε ότι «ο σχεδιασμός είναι στην κορύφωση του», και εκτίμησε οτι «τα πράγματα πηγαίνουν καλά», αν και δεν απέκλεισε διορθωτικές κινήσεις: «Βλέποντας πως κινούνται οι μεταναστευτικές ροές, θα δούμε αν χρειαστεί να αναπροσαρμόσουμε το σχέδιό μας, γιατί κάθε φορά όπως ξέρετε, όταν υπάρχει ένα σχέδιο δημιουργείται από την άλλη πλευρά ένα αντισχέδιο» είπε. Αναφερόμενος στους αστυνομικούς που έχουν κληθεί να στελεχώσουν τις αποστολές του σχεδίου, εκτίμησε οτι «διακατέχονται από υψηλό φρόνημα», ότι «έχουν αντιληφθεί την αξία και τη σημασία του εγχειρήματος», και πως «όλοι με ομοψυχία και συναδελφική αλληλεγγύη προσπαθούν να ανταποκριθούν κατά τον καλύτερο τρόπο στα καθήκοντά τους».







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου