«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

9/8/12

Το προφίλ των Σχολών Αστυφυλάκων Θράκης

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Κομοτηνής

Ιδρύθηκε με το Π.Δ.321/94 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 1997. Εδρεύει στην Κομοτηνή, στο 7ο χλμ. Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 280 στρεμμάτων όπου δύνανται να εκπαιδευτούν...
...900 άτομα.

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Ξάνθης
Ιδρύθηκε με το Π.Δ. 321/94 και λειτούργησε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 1996. Εδρεύει στην Ξάνθη, στο 2ο χλμ. Ε.Ο. Ξάνθης – Καβάλας. Οι κτιριακές εγκαταστάσεις βρίσκονται σε οικόπεδο συνολικής έκτασης 16 στρεμμάτων, όπου δύνανται να εκπαιδευτούν 500 άτομα.

Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Διδυμοτείχου
Ιδρύθηκε με το Π.Δ. 414/1995 και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Οκτώβριο του 1997.
Οι εγκαταστάσεις είναι κτισμένες στην κορυφή ενός καταπράσινου πανοραμικού λόφου, στο 1ο χλμ της επαρχιακής οδού Διδυμοτείχου - Μεταξάδων. Το οικόπεδο εκτείνεται σε 200 στρέμματα περίπου όπου δύνανται να εκπαιδευτούν 600 άτομα. Μέρος του είναι δωρεά από την Ιερά Μητρόπολη Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σουφλίου, μαζί με το κεντρικό κτίριο εμβαδού 6.000 τ.μ.


Ανατολικά του Τμήματος η θέα του κάστρου (Καλές) της Βυζαντινής πόλης του Διδυμοτείχου, καταδεικνύει τη πολιτιστική διάσταση της πόλης. Η θέα του Έβρου ποταμού που αποτελεί το φυσικό σύνορο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας και η θέα των τουρκικών  χωριών, αναδεικνύουν την εθνική σημασία της θέσης της. Η βόρεια πλευρά του οικοπέδου εφάπτεται με τον Ερυθροπόταμο, με θέα την καταπράσινη κοιλάδα του. Στη δυτική πλευρά και σε απόσταση 500 μέτρων εκτείνεται το περιαστικό άλσος της "τσίγγλας".
Οι εκπαιδευτικοί χώροι, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι επιπλέον χώροι που διαθέτει (ιατρείο, αναρρωτήριο, οπλουργείο, διάφοροι αποθηκευτικοί χώροι κ.α.) έχουν διαμορφωθεί με βάση τα ευρωπαϊκά πρότυπα των αστυνομικών σχολών.

Πηγή: http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=5075&Itemid=52&lang=&lang=

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου