«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

6/8/12

Παρέμβαση Στυλιανίδη για τη μεταφορά λαθρομεταναστών στη Θράκη


Ο Θρακιώτης Υπουργός και   ο Δήμαρχος Κομοτηναίων συναντήθηκαν με τον Ν. Δένδια  - Οριστικοποιήθηκε η αυριανή κάθοδος στην Αθήνα των τοπικών φορέων υπό τον Περιφερειάρχη

Συνάντηση με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια είχαν σήμερα...
...ο Υπουργός Εσωτερικών και Βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γιώργος Πετρίδης, με θέμα τη μεταφορά των παράνομων μεταναστών στη Θράκη και τη λειτουργία των Σχολών Αστυφυλάκων.

Ο κ. Στυλιανίδης ανέδειξε τη μέχρι σήμερα συμβολή της Θράκης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, παρουσίασε τις ιδιαιτερότητες της περιοχής, και επιχειρηματολόγησε για τη σημαντική εθνική, δημογραφική, κοινωνική και οικονομική σημασία των Σχολών Αστυφυλάκων, οι οποίες εδραιώνουν το αίσθημα ασφάλειας των Θρακιωτών.

Μετά από διεξοδική ανταλλαγή απόψεων, προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα:

1. Συμφωνήθηκε αύριο Τρίτη 7 Αυγούστου στις 12:15 να γίνει συνάντηση μεταξύ του κ. Δένδια και αντιπροσωπείας εκπροσώπων της Θράκης υπό τον Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη.

2. Ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι η φιλοξενία μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων στη Θράκη είναι προσωρινή, προκειμένου να διευκολυνθεί ένα ολοκληρωμένο εθνικό σχέδιο αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης που είναι σε εξέλιξη.

3. Ο κ. Δένδιας δεσμεύτηκε ότι παρά τον μειωμένο αριθμό εισακτέων φέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, τον Οκτώβριο θα επαναλειτουργήσουν κατ’ απόλυτη προτεραιότητα οι Σχολές Αστυφυλάκων στη Θράκη.

4. Θα δοθεί εντολή από το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, αστυνομικοί, ειδικοί φρουροί και συνοριοφύλακες που κατάγονται από την περιοχή της Θράκης, να μετατίθενται κατά προτεραιότητα στην ιδιαίτερη πατρίδα τους.

Ακόμη, ο Υπουργός Εσωτερικών και ο Δήμαρχος Κομοτηναίων είχαν συνάντηση για το θέμα στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Υπουργό Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη, με τον οποίο και συμφωνήθηκαν τα παραπάνω συμπεράσματα.

Μετά το πέρας των συναντήσεων, ο κ. Στυλιανίδης δήλωσε: «Πρέπει να έχουμε τη νηφαλιότητα, τη δύναμη και την ικανότητα κάθε κρίση να τη μετατρέπουμε σε ευκαιρία. Κεντρικός μας στόχος είναι να υπηρετήσουμε την εθνική στρατηγική αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, θωρακίζοντας τη Θράκη και προστατεύοντας ότι έχει κατακτηθεί μέχρι σήμερα».



1 σχόλιο:

  1. Αντε ρε που μας δουλεύουν. Κι ο Πετρίδης δεν ντρέπεται που παίζει το παιχνίδι του Στυλιανίδη

    ΑπάντησηΔιαγραφή