«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

7/8/12

Γ. Πεταλωτής: «Οι Σχολές Αστυφυλάκων να λειτουργήσουν για τον σκοπό που ιδρύθηκαν»


Σε δήλωση για το θέμα της μεταφοράς παράνομων μεταναστών στις Σχολές Αστυφυλάκων της Θράκης, προέβη ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, υπογραμμίζοντας:

«Ο κ. Δένδιας είναι απόλυτα υπεύθυνος για την επιλογή και την ¨εν κρυπτώ¨ μετατροπή των Σχολών Αστυνομίας της Θράκης σε...
...Κέντρα Κράτησης Παράνομων μεταναστών χωρίς καμία πρόβλεψη υγείας, ασφάλειας, χρονοδιάγραμμα επανεισδοχής στην Τουρκία κ.α. καθώς και με πλήρη απαξίωση της τοπικής κοινωνίας.

Έξαλλου με τέτοιες μεθοδεύσεις μειώνεται η όποια σημασία των πολιτικών που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης.

Ακόμη και σήμερα, εξακολουθεί να μην απαντά με σαφήνεια για τις επιλογές της κυβέρνησης στα θέματα αυτά. Οι δηλώσεις τρίτων που τον συναντούν για το θέμα αυτό, δεν υποκαθιστούν την σαφή και ξεκάθαρη θέση της κυβέρνησης.

Οφείλει ο ίδιος ο αρμόδιος Υπουργός να αντιληφθεί τις λάθος επιλογές του, να διαψεύσει ρητά ότι υπήρξε “κατόπιν πιέσεων” συμφωνία για λειτουργία άλλων Σχολών εκτός Θράκης και να δεσμεύει στην άμεση χρήση των Σχολών Αστυνομίας αποκλειστικά και μόνο για το σκοπό που ιδρύθηκαν.

Ο σημερινός επικοινωνιακός σχεδιασμός δεν μπορεί να συσκοτίσει την πραγματικότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου