«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

29/8/12

Στον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης ο Χατζηοσμάν


Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιο Τσαυτάρη επισκέφτηκε ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης Αχμέτ Χατζηοσμάν.

Σκοπός της συνάντησης υπήρξε η ενημέρωση του Υπουργού για...
... τρέχοντα αγροτικά ζητήματα που απασχολούν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους της Ροδόπης, αλλά και θέματα ευρύτερου αγροτικού ενδιαφέροντος.

Ο βουλευτής επισήμανε στον Υπουργό το πρόβλημα των ζημιών στις φυτείες βάμβακος λόγω της εμφάνισης του πράσινου σκουληκιού, ένα θέμα για το οποίο κατέθεσε και ερώτηση μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου. Το μέγεθος των καταστροφών προκαλεί έντονη ανησυχία για την απόδοση της φετινής παραγωγής και μία πιθανή απώλεια της συνδεδεμένης ενίσχυσης.

Αντικείμενο της συνεργασίας υπήρξαν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι καπνοπαραγωγοί της Ροδόπης. Ειδικότερα, ο βουλευτής έθεσε την αδυναμία υλοποίησης του Μέτρου 214 της δράσης 2.3  του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (2007-2013), υπογραμμίζοντας τη μειωμένη συμμετοχή σε αντιδιαστολή με το αυξημένο ενδιαφέρον των καπνοπαραγωγών της Ροδόπης για ένταξη στο Μέτρο. Συγκεκριμένα, στη Ροδόπη υποβλήθηκαν λιγότερες από 150 αιτήσεις σε σύνολο περίπου 6.000 καπνοπαραγωγών. Για το ίδιο ζήτημα ο βουλευτής είχε στείλει επιστολή στον Υπουργό και ζήτησε εκ νέου τη μελέτη της επιστολής και τη συνδρομή του στην επίλυση κι αυτού του προβλήματος.

Γενικότερα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου, ήταν η συνέχιση των επιδοτήσεων στο καθεστώς της νέας ΚΑΠ, δηλαδή την περίοδο μετά το 2013. Ο βουλευτής ζήτησε τη στήριξη του Υπουργού σε αυτό το μείζονος σημασίας θέμα για τους καπνοπαραγωγούς της Ροδόπης, ενώ ακολούθησε συζήτηση για θέματα ευρύτερου αγροτικού και κτηνοτροφικού ενδιαφέροντος, όπως τα εμπόδια που δημιουργήθηκαν το τελευταίο διάστημα στην εμπορία και εξαγωγή κρέατος προς την γειτονική Τουρκία.

Η συνάντηση διεξήχθη σε φιλικό κλίμα, με τον Υπουργό να ευχαριστεί τον βουλευτή για την επίσκεψη και το ενδιαφέρον του για τα αγροτικά θέματα της Ροδόπης, και να δεσμεύεται ότι θα εξετάσει προσωπικά ένα – ένα όλα όσα του έθεσε στη διάρκεια της συνεργασίας τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου