«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

29/8/12

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για τις ορεσίβιες γυναίκες


Ολοκληρώθηκε η τρίτη συνάντηση των εταίρων στο πλαίσιο του προγράμματος LEDOS (Learning and Developing our Skills), που πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιουλίου στην Περιφέρεια του Ούστι της Τσεχίας.

Επικεφαλής...
...εταίρος του προγράμματος είναι η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης στο πλαίσιο του χρηματοδοτικό εργαλείο "PROGRESS" της Γενικής Διεύθυνσης Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων και Κοινωνικής Ένταξης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στόχος του προγράμματος είναι να εντοπιστούν οι ανάγκες γυναικών με περιορισμένες δυνατότητες που ζουν στον ορεινό όγκο, ώστε να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες τους και να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Την Περιφέρεια ΑΜ-Θ εκπροσώπησε ο Σπύρος Νάκος, μέλος της ομάδας έργου που συντόνισε τη συνάντηση και κατέγραψε τις ανάγκες όλων των εταίρων, ώστε να δομηθεί μια κοινή στρατηγική αλλά και να εντοπιστούν καλές πρακτικές στο πλαίσιο της υλοποίησης της δράσης.


Τον ερχόμενο Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα το τελικό συνέδριο του προγράμματος, όπου και θα παρουσιαστούν οι δράσεις και τα συμπεράσματα των πρωτοβουλιών, που αναπτύχθηκαν.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου