«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

7/8/12

Θολό τοπίο και πολεμικά ανακοινωθέντα


Οι δηλώσεις του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ Άρη Γιαννακίδη και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης Ευάγγελου Λαμπάκη, μετά τη συνάντηση που είχε η αντιπροσωπεία των εκπροσώπων τον φορέων της Θράκης με τον Υπουργό Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια, με θέμα τη μεταφορά των λαθρομεταναστών στις σχολές αστυφυλάκων της περιοχής αλλά και το μέλλον των τελευταίων ως εκπαιδευτικά ιδρύματα της ΕΛ.ΑΣ., πυροδοτούν νέα σενάρια...
...και ερμηνείες του ζητήματος ως προς την εξέλιξη και κατάληξή του.

Ειδικότερα, ο κ. Γιαννακίδης δήλωσε πως ο κ. Δένδιας έκανε λόγο για λειτουργία στη Θράκη μόνο μιας σχολής (ήδη μάλιστα υπήρξαν και δημοσιεύματα στο διαδίκτυο πως αναφέρεται στη σχολή της Κομοτηνής), ενώ ο κ. Λαμπάκης σημείωσε πως ο Υπουργός μίλησε για λειτουργία μόνο μιας σχολής πανελλαδικά δίχως να διευκρινίζει αν αυτή θα βρίσκεται στη Θράκη.


Συγκεκριμένα οι δηλώσεις έχουν ως εξής:

Άρης Γιαννακίδης
«Εμείς είχαμε προσδιορίσει ως αδιαπραγμάτευτη την επαναλειτουργία των σχολών. Υπήρξε μια ανακυκλούμενη πληροφορία για την προσωρινότητα του μέτρου (σ.σ. της μεταφοράς των παράνομων μεταναστών). Αυτό που σήμερα είδαμε από τον Υπουργό, είναι οτι όλα είναι έωλα κι οτι στη Θράκη θα λειτουργήσει μόνο μια σχολή. Αυτό δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα κοινωνικής έντασης, και αύριο θα συγκληθεί όλη η θεσμική κοινωνία για να προσδιορίσουμε την επόμενη μέρα. Οι λόγοι για την ίδρυση και λειτουργία των σχολών δεν έχουν εξαλειφθεί. Ξαναφέρνουν τον τρόμο και την ανασφάλεια στην περιοχή κι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε».

Ευάγγελος Λαμπάκης
«Το υπουργείο προστασίας του πολίτη τόλμησε να δημιουργήσει διάρρηξη στη Θράκη των ευαισθησιών και των ισορροπιών σε εθνικό, κοινωνικό και θρησκευτικό επίπεδο. Η κοινωνία της Θράκης και εμείς οι θεσμικοί έχουμε απόλυτη αγωνία και μας δημιουργείται η αίσθηση μετά την επαφή με τον υπουργό, οτι η απαξίωση του απέναντί μάς συνεχίζεται με πιο απαράδεκτο τρόπο. Δηλαδή με τη δήλωση οτι το “προσωρινό” δεν μπορεί να το προσδιορίσει, και οτι μόνο μια σχολή θα λειτουργήσει στην Ελλάδα αλλά σε καμία περίπτωση οτι αυτή θα είναι στη Θράκη. Αυτό η θρακική κοινωνία δεν θα το αντέξει. Είμαστε πλέον σε εμπόλεμη κατάσταση. Ο κοινωνικός αναβρασμός στην κοινωνία της Θράκης θα ξεσπάσει στους δρόμους. Αυτό που φοβήθηκαν οτι θα συμβεί στην Αθήνα, θα συμβεί στη Θράκη.Η Θράκη είναι η καρδιά της Ελλάδας, κι αν πάψει να χτυπάει θα πάψει να υπάρχει και Ελλάδα».


Παρασκευάς Πατσουρίδης
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου που έχει ήδη αποκλείσει τη σχολή της πόλης του με γκρέιντερ, δήλωσε: «Είμαστε σε μεγάλη αγωνία οι κάτοικοι του Διδυμοτείχου, και ξενυχτάμε αυτές τις μέρες για να ακούσουμε από τον υπουργό οτι η σχολή θα συνεχίσει να λειτουργεί. Δυστυχώς όμως δεν είχαμε απάντηση».

Αύριο το απόγευμα αναμένεται εκ νέου σύσκεψη των τοπικών φορέων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου