«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

7/8/12

Casus Belli στη Θράκη…


…οι φήμες περί μετατροπής των αστυνομικών σχολών σε κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις του Ν. Δένδια

Οι καμπάνες στην Κομοτηνή χτύπησαν πένθιμα και την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής...
... τρεις χιλιάδες περίπου Θρακιώτες διαδήλωσαν κατά της απόφασης της κυβέρνησης να μεταφέρει εκατοντάδες παράνομους μετανάστες από την Αθήνα στις Αστυνομικές Σχολές της Κομοτηνής και της Ξάνθης.


Παρά τη διαβεβαίωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια στη συνάντηση που είχε με τον Βουλευτή Ροδόπης και Υπουργό Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και τον Δήμαρχο Κομοτηναίων Γιώργο Πετρίδη, περί προσωρινότητας (για δύο μήνες) του μέτρου, στο πανθρακικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων διαμήνυσαν πως δεν θα δεχτούν τη μετατροπή των Σχολών Αστυφυλάκων σε Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών.


Μητροπολίτης Άνθιμος: «Απαιτούμε τη συνέχιση της λειτουργίας των αστυνομικών σχολών»
«Στις σχολές αστυφυλάκων, που τα παιδιά συμπληρώνουν στο μηχανογραφικό τους βρήκαν να στείλουν τους λαθρομετανάστες;», αναρωτήθηκε ο κεντρικός ομιλητής της συγκέντρωσης Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης Άνθιμος, ο οποίος υποστηρίζοντας ότι «αν δεν αντιδράσουμε τώρα, οι άνθρωποι αυτοί θα μείνουν εδώ για πάντα, και όταν θα αφήνονται ελεύθεροι θα περιτριγυρίζουν στις πόλεις και στα χωριά μας», απαίτησε εξ ονόματος των συγκεντρωμένων: «Πρώτον, οι παράνομοι μετανάστες να φύγουν σε έναν μήνα, δεύτερον οι Σχολές να λειτουργήσουν κανονικά από τον Οκτώβριο, και τρίτον, στο εξής, οι Θρακιώτες αστυνομικοί και συνοριοφύλακες να υπηρετούν στην ιδιαίτερη πατρίδα τους».


Γ. Πετρίδης: «Σέβομαι τη δέσμευση Δένδια, μένει να δούμε αν επαληθευτεί»
Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Κομοτηναίων Γ. Πετρίδης, υπενθυμίζοντας με έμφαση ότι «ο λαός της Θράκης δεκαετίες τώρα στην πράξη κι όχι στα λόγια έχει αποδείξει ότι σέβεται τη διαφορετικότητα», καθώς και ότι «σε Ροδόπη και Έβρο λειτουργούν οι μοναδικοί – πλην αυτού στην Αμυγδαλέζα – ειδικοί χώροι παραμονής παράνομων αλλοδαπών της χώρας», εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Δένδιας δεν θα αθετήσει τη δέσμευσή του. «Οι δεσμεύσεις του Υπουργού στον βαθμό που θα υλοποιηθούν λύνουν το θέμα», σημείωσε, και πρόσθεσε: «Δεν έχω λόγο να αμφιβάλλω για την αξιοπιστία του, έχω μάθει να σέβομαι τους θεσμούς και αυτούς που τους εκπροσωπούν, μένει ωστόσο να αποδειχθεί στην πράξη ότι όλη αυτή η ιστορία έχει όντως προσωρινό χαρακτήρα».    


Π. Πατσουρίδης: «Μολών Λαβέ»
Ο δε Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, έχοντας από χθες δώσει εντολή αποκλεισμού της εκεί Σχολής να αποκλειστεί από γκρέιντερ προκειμένου να αποτραπεί η εγκατάσταση παράνομων μεταναστών, επισήμανε λακωνικά και με νόημα: «Όλοι στο Διδυμότειχο είμαστε παραπάνω από αποφασισμένοι να κρατήσουμε τη Σχολή ανοιχτή».













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου