«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

14/4/12

Πνίγηκε ψαράς στη Μαρώνεια


Σε τραγωδία κατέληξε πριν μερικές ώρες στη Μαρώνεια το ψάρεμα για τον 56χρονο Α.Κ. και τον 31χρονο ανιψιό του Ι.Κ. από τους Προσκυνητές.

Πριν καν προλάβουν...
...να απομακρυνθούν από το λιμάνι του Αγίου Χαραλάμπους, η μηχανή της μικρής τους βάρκας τους πρόδωσε, με αποτέλεσμα οι δυνατοί νοτιάδες 7 περίπου μποφόρ που έπνεαν στην περιοχή να τους παρασύρουν προς την απόκρυμνη παραλία στα κόκκινα βράχια δυτικά του λιμανιού.

Παρά την προσπάθεια άλλων ψαράδων να ρυμουλκήσουν το σκάφος τους, αυτό γέμισε νερά, ανατράπηκε, και οι ίδιοι βρέθηκαν στη θάλασσα.


Ο 31χρονος κατόρθωσε να κολυμπήσει ως την ακτή, όμως ο θείος του, όντας και αδύναμος λόγω χειρουργικής επέμβασης στην οποία είχε υποβληθεί προσφάτως, δεν τα κατάφερε και χάθηκε στα ορμητικά κύματα.

Άμεσα ειδοποιήθηκαν και έσπευσαν στο σημείο τρία σκάφη και επίγειες δυνάμεις του Λιμενικού, δύο οχήματα της 4ης ΕΜΑΚ λόγω του δύσβατου της περιοχής, εθελοντές της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, καθώς και ελικόπτερο Super Puma που απογειώθηκε από τη Λήμνο και το οποίο τελικά με τα απόνερα που δημιούργησε, εντόπισε το άψυχο σώμα του 56χρονου.


Σύμφωνα με φίλους του θύματος, θείος και ανιψιός, μόλις βγήκαν στα ανοιχτά διαπίστωσαν πως από το ντεπόζιτό τους είχαν αφαιρεθεί τα καύσιμά τους που πιστεύουν οτι εκλάπησαν, με συνέπεια να γίνουν έρμαιο των ανέμων.

Ο 31χρονος φέρει εκδορές και μώλωπες στα πόδια, και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου νοσηλεύεται για προληπτικούς λόγους.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου