«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

19/4/12

Το κουρδικό ζήτημα αντικείμενο συνάντησης της Μ. Κοππά με την Λ. Ζανά


Την «πλήρη υποστήριξη της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στον σκληρά δοκιμαζόμενο Κουρδικό λαό» εξέφρασε η επικεφαλής των ευρωβουλευτών του ΠαΣοΚ Μαριλένα Κοππά, στη συνάντηση που είχε με την Λειλά Ζάνα («βραβείο Ζαχάρωφ» του ευρωκοινοβουλίου και ανεξάρτητη βουλευτής του τουρκικού κοινοβουλίου ).

Η Λειλά Ζάνα, στο πλαίσιο των επαφών...
...που είχε στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με σκοπό την ευαισθητοποίηση για το κουρδικό ζήτημα, συνάντησε τη Μαριλένα Κοππά ως αντιπρόεδρο της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ε.Ε. – Τουρκίας.

Στην ανταλλαγή απόψεων που είχαν, η Λειλά Ζάνα έθεσε το ζήτημα της παραβίασης των δικαιωμάτων των Κούρδων στην Τουρκία και των μαζικών συλλήψεων για εγκλήματα γνώμης.

Η Μαριλένα Κοππά διαβεβαίωσε την κ. Ζάνα, ότι η ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών θέτει το ζήτημα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των Κούρδων, σε κάθε επαφή που έχει με την τουρκική πλευρά, και σε κάθε συζήτηση που γίνεται στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και αφορά την Τουρκία. 

Τέλος, τόνισε, ότι «η ελευθερία και η δημοκρατία στην Τουρκία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την επίλυση του Κουρδικού ζητήματος». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου