«Πάντα εκκαλύπτων ο χρόνος εις το φως άγει» / «Ο χρόνος αποκαλύπτει τα πάντα και τα φέρνει στο φως» - Σοφοκλής, 496-406 π.Χ.

28/6/12

Επέστρεψε στο βαγόνι η πολύτεκνη οικογένεια

Επέστρεψε στο παλιό βαγόνι του σιδηροδρομικού σταθμού Κομοτηνής όπου διέμενε τις προηγούμενες ημέρες η πολύτεκνη οικογένεια της Ελένης και του Δημήτρη, αφού μαζί με τα παιδιά τους αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το ξενοδοχείο όπου με μέριμνα του Συνδέσμου Αγάπης Καρυδιάς είχαν φιλοξενηθεί για τρεις ημέρες, καθώς το ξενοδοχείο δεν διαθέτει πια κενό δωμάτιο...
...παρά μόνο το δωμάτιο του προσωπικού.

«Καλύτερα στο βαγόνι», λέει ο πατέρας της οικογένειας, αφού κατά τη γνώμη του «δεν χωρούσαμε εκεί μέσα».

Στο μεταξύ, και ενώ έχει υπάρξει κινητοποίηση των αρμόδιων κοινωνικών υπηρεσιών για την αντιμετώπιση του προβλήματος της οικογένειας με την ανεύρεση κατ’ αρχήν κάποιου σπιτιού, η Ανώτατη Φρουρά Κομοτηνής με εντολή του Ταξιάρχου Αθανάσιου Ζάχου, καθημερινά προσφέρει τρόφιμα, είδη πρώτης ανάγκης και παιχνίδια, ενώ παρέχει και ιατρική φροντίδα, ειδικά προς τα παιδιά που διαβιούν υπό εξαιρετικά δύσκολες από πλευράς υγιεινής συνθήκες, αλλά και προς τη μητέρα η οποία διανύει τον 6ο μήνα της εγκυμοσύνης της!


Ταυτόχρονα, τη δική τους βοήθεια παρέχουν, πολίτες της περιοχής, ο ιδιοκτήτης του εστιατορίου του Σταθμού, και ο Σταθμάρχης.  



«Είμαστε σε δραματική κατάσταση. Παρακαλούμε πολύ για ένα σπίτι και για μια οποιαδήποτε δουλειά», εκλιπαρεί το ζευγάρι, που έχει επτά παιδιά και σε λίγους μήνες περιμένει το όγδοο.






3 σχόλια:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ..ΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ ΛΟΙΠΟΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ 29 ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΑΝ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΜΑΣ...ΑΣ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΦΟΡΕΙΣ...ΟΧΙ ΜΟΝΟΝ ΛΟΓΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή